Teelt

De kracht van De Sikkert Zachtfruit is: dat de ondernemer snel iets laat doen door een ander, omdat 95% van het werk door ongeschoolde personen gedaan kan worden. Bijna alle fruittelers denken hier anders over en doen alsof ze een heel bijzonder en moeilijk beroep hebben. Het motto van De Sikkert is dan ook “Soms moet je niet denken maar gewoon doen”.
Er wordt gekozen binnen het bedrijf om alles zo snel en simpel mogelijk te doen. Een lage kostprijs is te halen door simpele teelthandelingen die door jeugd wordt uitgevoerd, ook te laten doen. Maar het is wel een heel arbeidsintensief werk in zachtfruit. Het is haast niet voor te stellen wat voor werk er in zit en hoeveel uren er in gestoken worden. Vergeet niet dat er op zaterdag gewerkt wordt met 16 a 17 personen. Samen met wat vast en los personeel snoeien we de hele winter door met ongeveer dagelijks 4-personen.  In de oogst worden we geholpen door meer dan 100 plukkers, veelal scholieren.

rovada-rode-bessen-in-het-voorjaar De frambozen, bramen, en rode bessen voor de bewaring worden geteeld in volle grond onder een regenkap.
Rode bessen die in de zomer geplukt worden voor de directe afzet worden voor een gedeelte zonder overkapping geteeld.

U kunt ons ook volgen op Facebook onder “De Sikkert Zachtfruit”, waar wij vrij regelmatig berichten op zetten van onze werkzaamheden.

 

WAT ER OOK GEBEUR, DE SIKKERT GA DEUR!